Sjove ideer til juleaftenen

Sjove ideer til juleaftenen

Julen er hjerternes fest og ikke mindst gavernes fest, hvor hele familien samles i hjemmet og tilbringer kvalitetstid sammen. Men for børnene kan dagen ofte blive rigtig lang og ikke mindst kedelig, når julegaverne under træet lokker. Så hvad kan man finde på? Hvordan kan man fordrive tiden bedst muligt, så hyggen forbliver, men tiden går endnu hurtigere? For de voksne mennesker er selve hyggen og det faktum, at man har fri, ofte nok i sig selv – sådan er det bare ikke for børnene.

Her får du sjove ideer ideer til at fordrive tiden juleaftenen:

Brætspilshygge

Der er nu intet som en gang almindelig brætspilshygge. Det forener ganske enkelt bare familien på en helt anden måde, end hvis ungerne sidder med deres tablets og iPhones for dem selv. Tag derimod et slag Monopoly, Ludo, eller hvis I elsker at dyste om paratviden: Bezzerwizzer!

Quiz med Kahoot!

Er I den tech savvy familie, så kan I også ryste hinanden godt sammen med en gang familiequiz. Her er app’en Kahoot! virkelig den bedste app! App’en er helt gratis og fungerer både til iOS og Android.

Fortæl sjove vittigheder

Skal det være en mobilfri aften, så er der altså bare heller ikke noget bedre end et godt grin. Fortæl alle de sjove historier fra sommerferien – dengang Onkel Anders faldt i vandet. Eller endnu bedre: Fortæl sjove vittigheder. Kan du ikke huske de sjoveste, så kan du også finde nogen på nettet. Find sjove jokes her.

Festlige indslag til julefrokosten

Ingen julemåned uden en tur i flasken, og hvem kan ikke huske en julefrokost, hvor man enten selv eller ens gode ven blev alt for fuld? Den danske julefrokost er en gammel tradition, og oftest kan det også være svært at kende forskel på julefrokosten anno 2017 og anno 2014. For der skete nemlig det samme – her får du nogle gode festlege og festlige indslag til din julefrokost.

Pakkeleg

Åh, dette er uden tvivl en sand klassiker til julefrokosten. For hvem har ikke været til en julefrokost uden at komme hjem med de mærkeligste gaver fra pakkelegen? En julefrokost uden en pakkeleg er lidt en juleaften uden juletræ – det er bare ikke det samme.

Fysiske udfordringer

En anden sjov leg til julefrokosten er fysiske udfordringer – det er noget som sætter gang i konkurrencegenet og ikke mindst forbrændingen. Få fat i balloner, kuglepenne og andre remedier og opsæt jeres helt egne fysiske udfordringer – såsom at sætte halen på æslet.

Drukspil

Ingen julefrokost uden et drukspil, for sidder du med nogle kedelige bordherrer og borddamer, så kan det godt blive ensomt at hælde den ene juleøl ned efter den anden. Forslå eventuelt en gang ”Jeg har aldrig..” eller måske den klassiske Vandfald. Der er masser af muligheder og kun fantasien sætter grænser!