Den søde juletid med julehygge for hele familien

Den søde juletid med julehygge for hele familien

Snart nærmer sig en juletid med julespil og -hygge. Der er mange ting, man kan foretage sig – både som barn og voksen, så du behøver ikke holde dig tilbage. Julen giver anledning til nærvær, hygge og aktiviteter, du ellers ikke har tid til i hverdagen.

En lang juleferie med venten

Som børn har vi alle oplevet, hvor lange juledagene kan være, når man blot skal vente. Først venter man på traditionerne, der følger med lille juleaften. Dagen efter venter juleaften med mad og gaver. På den anden side af jul venter man til diverse julefrokoster rundt omkring i landet i de danske familier og når de få hverdage vender tilbage inden nytår, begynder man at se frem til den lange aften og nat i gode venners selskab.

Det kan derfor give mening at have nogle aktiviteter i ærmet, som man kan trække frem, når ventetiden bliver for lang. Julen er en oplagt tid til hygge med familien og du kan slippe for utålmodige børn, hvis blot du beskæftiger dem. Det kan for eksempel være med julespil og -lege.

Juleaktiviteter for hele familien

Kender du ”pebernød”? Det er et forslag til en leg, du kan udføre, mens du koger risengrøden. Du kan også overveje at sætte børnene i gang med at lave deres eget vendespil eller du kan bage julekager med dem. Der er også muligheder for at lave en dag med klippe-klister af julepynt til juletræet, så du er helt sikker på et personligt dekoreret juletræ, som vi vække genklang og anerkendelse hos bedsteforældrene.

Alternativt kan du overveje at genudsende årets – eller måske endda tidligere års – julekalendre. Hvad er din favorit? Måske det også kan blive dit barns? Uanset om det er ”Jul på slottet”, ”Pyrus” eller ”Vinterbyøster” kan du være heldig at finde dem online.

Du kan også overveje at bruge juletiden til at træne julesange, så dine børn kan skråle allerhøjest, når I går rundt om juletræet juleaften. Der findes heldigvis mange spillelister med julemusik online, så du kan endda selv slippe for at synge for – uanset om du er til de klassiske som ”Glade jul, dejlige jul” eller sangen om risengrød fra den første ”Nissebanden”-julekalender.

De mørke vinteraftener

Der er ingen tvivl om, at vinteraftenerne kan være lange. Særligt i juletiden, hvor børnene skal fastholde deres sengetid, mens du som forælder kan tillade dig at blive lidt længere oppe, fordi hverdagen ikke banker på den efterfølgende dag.

Efter en lang dag med hygge med familien, kan du slappe af med julespil for voksne. Du kan for eksempel tjekke denne hjemmeside ud, hvor du kan finde meget inspiration til at få de lange, mørke juleaftener til at gå – enten med dig selv eller med din partner.

Gennem spil online kan du samle energi og kræfter til den efterfølgende dag, så du igen kan være den bedste udgave af dig selv, når du skal være sammen med dine kære – og det er uanset om det er forældre, svigerforældre eller børn. Juletiden er hård for alle, men den giver også tid til hygge med familien.